Preveza - Västerut i Medelhavet

Nu är vi snart på väg igen

 

Ja då är det snart dags att flyga ner till Grekland och fortsätta seglingen. På måndag bär det av. Den första veckan skall vi ha barnbarnen Viktor och Elias med oss, och veckan därpå kommer Vendela och Felicia. Det skall bli jätteroligt att ha dom med på bad och seglig. Vi kommer ihåg hur trevligt vi hade det i fjol när Vendela och Felicia var med en vecka.

När dessa två veckor har gott, så kommer vi att fortsätta söder och väster ut i Medelhavet. Våra lösa funderingar är att vi först skall segla ner till Malta och där efter kommer vi att fortsätta till Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza). Om vi sedan känner för det så kommer vi att fortsätta utefter Spanska Solkusten ner till Gibraltar i slutet av september. När oktober närmar sig och hälsan och lusten är med oss så styr vi ut på Atlanten, och riktar in fören mot Madeira. I november kanske vi har hunnit ända fram till Kanariöarna.


Sommaren 2010 i Sverige har varit helt underbar. När man får ha detta vackra väder som vi haft denna sommar så finns det ingen plats på jorden som är så underbar som här i Dalarna. Det finns väldigt många fina utflyktsmål som är helt underbara att besöka när det är vackert väder. Jag kan bara nämna ett. Prästön. Att få ta lillbåten och ta med sig picknickkorgen och fara ut till Prästön i Insjön en vacker och skön sommarkväll, och sätta sig på klipporna och beskåda de blå Dalabergen spegla sig i det spegelblanka Insjö vatten är helt fantastiskt. Det finns ingen plats i Medelhavet som går upp mot detta. Men sen var det där med vädret. När regnet kommer och det är 9 grader varmt i flera dagar då är det inte roligt. Den tiden kommer det vet vi, det är bara frågan när. Därför tar vi det säkra före det osäkra och reser ner till Medelhavet. Kanske vi kunnat stanna kvar i Sverige någon vecka till, men det skall ju också passa in med skolan för barnen.

I alla fall ger vi en hyllning till det fina sommarväder som vi haft hittills sommaren 2010.

Ni är välkommna att läsa om våra vidare äventyr på denna hemsida. Om ni sedan skriver en hälsning tillbaka så uppskatta det väldigt från vår sida. Det är alltid roligt att hör hur det är hemma i Sverige.

Nu är vi åter i värmen och seglar

20/7

Ja flygresan ner till Préveza gick bra i går. För pojkarna var det nog en upplevelse att få resa utan far och mor, och att få komma ner till ett annat land och sedan i nattmörkret få se och klättra upp på Lady Glion som stod uppe på land. Trots att klocka han bli ett på natten innan de kom i säng så gick munnarna för fullt på pojkarna i förpiken. Hur läng de tjattrade det vet inte vi, för vi var trötta och somnade nästan omgående.

I dag skulle Lady Glion sjösättas klocka 10 på förmiddagen, och det var en hel del saker som måste fixas innan dess. Så därför blev det ingen sovmorgon i dag.

 

 Kapten gick upp redan klockan 6 och började med allt som skulle göras. Vem kommer inte ut ur förpiken, jo två trötta pojkar som är fulla av förväntan inför dagen.

Jo då klocka 10 blev det sjösättning och allt som skulle göras innan dess hade vi klarat av. Ja vi hann till och med en hastig frukost. Nu återstod att packa upp alla väskor och stuva undan allt så att saker och ting kom på rätt plats. Sedan blev det överfärd till Préveza för inhandling av proviant. Här blev det snabbhandling för hettan var inte så trevlig. Nu ville pojkarna åka och bada, och så fick det bli. Vi ställde in fören mot en vik inne i den Amvratiskaviken. Här var varmt och skönt i vattnet och grabbarna hoppade i havet vid tre tiden på eftermiddagen och kom inte upp fören vi skulle äta på kvällen. Efter maten blev det ytterligare bad. Efter denna dag var det tyst på kvällen i förpiken. Vi hörde inte ett ljud av grabbarna.

21/7

Frukost i sittbrunnen. Men Elias han var knappast vaken när vi åt, men när kapten sa att nu får ni bada innan vi åker. Då vart det fart på Elias. När badet var avklarat drog vi upp ankaret och styrde åter mot Préveza, och sedan ut på det öppna havet. Vidar ner mot Lefkaskanal, för att sedan leta på en badvik på Meganisi. Här hade grabbarna det rolig i vatten med diverse vattenlekar. Kvällen avnjöts till en måltid i Sparatakhori, tillsammans med ett antal getingar

22/7 2010

 

Frukost i sittbrunnen igen. Men vi fick besök av många getingar som ville äta upp vår marmelad. Ja vi fick inte ens ha den ifred på smörgåsen. Här kan vi inte ligga. Nu sticker vi här ifrån. Vi åker ner mot Kastos och letar på en vik där vi kan bada. Det är en färd på ca 2 timmar. Efter 10 minuters färd börjar grabbarna fråga ” Är vi framme snart” Efter mycket frågande om vi är framme snart, så kom vi till den utlovade badviken. Vi hann nätt och jämt släppa ner ankaret för än pojkarna hoppade i havet. Här fick de roa sig i vattnet tills kvällen kom och vi blev hungriga. Gick då över till Kastos för att äta på en taverna.  Det var tur att vi var tidigt ute, för det kom in båtar i hamnen hela tiden som ville lägga till. Det stod inte på för än den lilla hamnen blev full, och många båtar fick ankra utanför hamnen.

Vi åt en god måltid på kvällen och alla åt med god aptit.

23/7 2010

I dag ställde vi kosan mot Ithaca, med två badstopp på vägen. Först vid den höga lilla ön Atoka, och sedan i en vik på Ithaca innan vi kom till staden Vathi.

 

 

 

Bad Bad och åter bad

24/7 5 månader till julafton

 

I dag fortsatte vi norrut och rundade den norra delen av öarna Itahca och Kefalonia, för att sedan styra söder ut efter den västra sidan av Kefalonina för att nå dagens etappmål Assos. Här la vi till vid den lilla kajen i den fina lagunen. Här hoppade grabbarna i havet och lekte resten av eftermiddagen och början av kvällen. Kapten han passade på att ta sig en middagslur. Ja det var riktig skönt. Det har nu gått flera dagar sedan han fick sova middag. På kvällen gick vi upp på berget för att äta middag på den mysiga tavernan med den vackra utsikten.

25/7

Vaknar på morgonen av att båten rullar av vågor som kommer in i hamnen. Äter en snabb frukost för att sedan ge oss av innan dyningar blir värre. När vi sedan kommer ut ur hamnen möts vi av kraftige dyningar som tycks ha starta någon stans bort över Italien. Viktor och Elias tycker det är jätte roligt när båten rullar både hit och dit. Men när vi har rullat på under en timme så blir grabbarna mer och mera tysta. Det slutar med att vi måste ta fram hinken åt Viktor. När vi sedan kommer in i sjölä bakom Lefkas så är grabbarna pigga och småhungriga igen.

Dagens mål blir en vik på ön Meganisi. Här blir det bad och middags lur för vissa. Middag på taverna, där Viktor äter sitt femte grillspett under denna vecka

26/7 2010

Nu är det sista dagen för pojkarna och i kväll flyger de hem och i stället kommer deras systrar Vendela och Felicia. Men innan dess skall vi hinna med att njuta och bada på förmiddagen

Denna vecka kan sammanfattas med ett ord ”Bad Bad och åter Bad”. Ja så mycket som pojkarna har badat denna vecka, så har vi börjat att syna deras fötter för att se om de har fått simhundar mellan tårna.  Kaptenskan tyckte sig se små gälar bakom Elias öron. Det har varit riktigt trevligt för oss äldre att se hur roligt grabbarna har haft det när de badat, och sen se hur många olika lekar de hittat på. I det stora hela så tycks det som de har haft en trevlig och rolig vecka. Även om det ibland har varit lite långsamt när vi har förflyttat oss mellan de olika badvikarna ” Hur långt är det kvar” är en fråga som ofta har förekommit. Ja vi har inte haft något problem med Viktor och Elias utan vi har haft ut vi har haft trevligt hela tiden. Däremot så undrar kaptenska varför det manliga könet aldrig kan lära sig att plocka upp saker efter sig. Det spelar ingen roll om det är äldre herrar eller unga trevliga pojkar så tycks de tappa saker på golvet som sedan blir liggande. 

 

Här är BADPOJKARNA på krogen och har roligt

Vendela skriver

Hejsan!

26-27/7

Hej jag (Vendela) och Felicia är här igen och det är ju kul men nu ska jag ta och berätta vad som vi har gjort hittills…

När vi kom till Arlanda fick vi informationen att vårat plan fortfarande var kvar på Santorini. Så vi fick vänta på mer info om två timmar. Då fördrev vi tiden genom att springa genom hela Arlanda och käka på mc Donalds. Så efter lite strul i incheckningen och att jag och Felicia halvt sprungit genom terminalen får vi reda på att vårat plan är försenat ytterligare en timme jaja tänkte vi. Lite senare igen blev det en ytterligare försening, då tappade Felicia tålamodet. Efter många om och men fick vi gå på planet trodde vi.. nej då när vi stod i gången (längst fram) var inte flygvärdinnorna som inte kunde prata svenska, klara med cateringen vi väntade ytterligare en halvtimme i gången och vi passade på att bli kompisar med de som jobbade på gaten.  När vi fick gå på planet och kom iväg gick flygningen bra!

= 3 och en halv timme försening plus en trött Felicia.

När vi kom fram till segelbåten var klockan 4 på morgonen och jag och Felicia började packa upp. Det gick ganska fort sen kommer inte jag ihåg nått mer för jag tror att jag somnade.

 

27/7

Vi vaknade vid 10 upp jagade av kapten (även kallad farfar). När vi ätit frukost åkte jag och farfar iväg för att tanka och lämna hyrbilen. Det där med tanka gick väll inge vidare efter som det var slut på bensin på 3 olika stationer, då sket vi i det. Men åkte och lämnade tillbaka bilen.  Tillbaka på båten gjorde vi de sista förberedelserna för att åka iväg. Efter sådär en halvtimme åkte vi iväg till Meganisi på väg in i viken mötte vi Nikos och sen badade tills det var dags att äta lunch. Efter lite sol och bad var det dags för middag Bullens korv och skinka å potatis. När vi sen skulle spela kort så vann Alice stort på black jack och Farfar förlora, sen så spelade vi kung… hahahahahahahhahaha kan jag bara säga när Felicia genast spelade ner sig till tölp. Slut resultatet blev kung: Vendela  Adel: Alice Bonde: Farfar Tölp: Felicia.

 

28/7

Ännu en dag ännu mer bad blir nog vårat mått ord.

Vi började dagen med att äta frukost och sedan tog jag Farfar och Felicia på oss springskorna.  När vi kommit halvvägs var det dags för en spurt mot Farfar, jag vann!!  När vi kom tillbaka till båten var ett dopp ganska efter längtat och sedan satte vi fart mot Fort Assos en segling på sådär 4 timmar. Det blåste det ganska duktigt så jag och Felicia fick vara med om både en och två fisk video. Då gick jag ner och la mig på soffan för att inte bli helt livrädd. Väl framme tog vi ett dopp sen var det dags för lunch. Jippi makrill på hårt bröd semestern är räddad!! Sen så har vi badat och solat sen så är det väll där vi är nu senare ska vi äta på North sen så blir det kort spel. Men nu ska jag ta och fråga Felicia om hon vill bara så vi hörs väll mer senare!!

// se you later aligaror ;)

 

 

Felicia skriver

29/7

 

Hej hej igen nu är det inte Vendela som skriver utan jag (Felicia). Vi glömde en sak och skriva igår!!! När jag och Vendela skulle släppa ankare så kom det vilda delfiner och simmade ungefär 2 dm från båten!!! Jag och Vendela blev alldeles till sig. Men när Vendela hade hämtat kameran så hade som stukigt!! Det var synd!! Jag och Vendela hade sovit i sittbrunnen för att det gungade så mycket nere i förpiken. Vi hade inte direkt sovit bra för det var hårt och så var det kallt + att när vi vaknade så hade vi typ vaknat 10 gånger på natten också med andra ord ”ingen bra natt”. I alla fall så kom morfar upp med frukost och sa ”nu är frukosten klar” när den stod på en bricka på bordet. Vi åt frukost sedan badade vi innan vi gav oss av till Sami. Vi kom fram ungefär vid fyra tiden. När vi la till i kajen så var det faktist en snäll ITALIENARE som hjälpte oss. Sedan var det också en lite mindre snäll italienare, men har var inte dum. Sedan gick jag, Vendela och morfar till ett internet café. Vi kollade lite allt möjligt. Efter det så målade jag och Vendela lite naglar. Sen åt vi på den restaurangen som vi åt på förra året vi var här. Vi beställde 2 pizzor en med ananas och en med champinjoner och skinka. när vi hade ätit så sa Alice att det var lika bra att vi går på supermarket nu istället för att morfar skulle göra det i morgon(det blir inte som man har tänkt sig när morfar handlar :P). Sen när jag och Alice kommit till baks så spelade vi kung och som vanligt blev resultaten så här:

                                                                                                   Kung =Vendela

                                                                                                   Adel= morfar

                                                                                                   Bonde= Alice

                                                                                           Och Tölp= Felicia (jag)     

                               Med andra ord inga bra platser!!!

                               <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

 

 

30/7 2010

Hejsan! Idag var det lugnt när vi alla vaknade. Jag Felicia gick upp sist. Vi åkte från Sami kl. 10, (vi skulle till Ithaka!!)och äntligen var det så lugnt så vi fick….. …... åka plattfender!!! Det är en fender som är platt och sen ligger vi på den medans segelbåten drar oss. Det är skit kul fast det bli jobbigt I armarna efter ett tag!! Vi åkte plattfender i 15 min. sedan efter det så hände det inte så mycket innan vi kom fram. När vi kom fram till vi kom fram till Ithaka så hoppade jag i först eller ramlade i!!! Det gjorde ont men det gick över ganska fort!! Vi spelade kort sen på kvällen efter vi hade ätit mat!!! Det gick bra för alla utom… …VENDELA!! Hon blev TÖLP efter 4-6 omgångar!! Det tyckte jag morfar och Alice var jätte bra så vi slutade spela efter hon blev tölp så att hon inte skulle bli kung igen!! :D när vi slutade spela så var det inte så sent så vi spelade M.I.G. det gick bra bara det att jag absolut absolut inte är bra på frågesport.

RESULTAT PÅ KUNG:

KUNG: morfar

ADEL: Alice

BONDE: Felicia (jag)

ADEL: VENDELA!!!

Hejdå<3<3<3<3<3

 

 

 

                                                       

 

Vi går västerut

Tisdag den 3 augusti 2010

Har haft och har problem med internet. Därför har det blivet lite skrivit på hemsidan de sista dagarna. I alla fall kan vi berätta att i morgon börjar vi vår färd västerut, som om allt går väl och hälsan är med oss så kommer den att sluta på Kanarieöarna någon gång i november. Den färdväg vi tänker ta är vi Italien, Malta Sardinien, Mallis, Gibraltar, Madeira och sedan Kanarieöarna, I morgon börjar vi som sagt att styra ut över havet mot Italien. En färd som är beräknad att ta mellan 35 och 45 timmar, beroende på vindar och väder.

Vi önskar oss en väl färd utan stormar under de närmaste 2 dyngen

Vi höres när vi kommer till Maffialand

Mot Italien

4 aug

Ja då är vi på väg på det Joniska havet till Italiens sydspets. Vi fördriver tiden på olika sätt. Kaptenskan hon läser böcker medans Kapten pysslar med lite av varje. En av oss har hela tiden vakt, och uppsikt så att allt flyter på som det ska, och att vi inte blir påseglad
av något annat fartyg.

När vi sitter här på det öppna havet och inte har så mycket att tänka på så kommer minnen tillbaka från de senaste två veckorna med barnbarnen. Vi saknar dem redan. Vilken härligt tid vi hade och vad roligt vi hade. De är ju så olika i sinnen och livlighet, men var och en på sitt underbara sätt. Pojkarna är mest livliga och pratar hela tiden och här skall det hända saker hela tiden. Sen har vi lunga och kloka Vendela som snart börja bli fullvuxen dam, och som ibland bli små irriterad på Felicia när hon inte kan sitta still. Alla 4 har varit jättesnälla och hjälpt till med det mesta på båten Ja Alice har haft det riktigt bekvämt när vi har ankrat eller lagt till i hamn.

Vad gör vi under en sådan här dag, när vi bara ser öppet hav? Det måste vara väldigt tråkigt kanske någon tycker. Men så är det inte. Timmarna rinner i väg, och hjärnan jobbar på lågvarv. Vad har vi då sett i dag? 2 lastfartyg, Delfiner vid ett tillfälle, och massor med flytande plastföremål .

Just nu undrar kapten vad det blir för middag i kväll. En sak är säker. Det blir då ingen hämtpizza.

Torsdag morgon

Vi har just sett när den eldröda solen gått upp ur havet i öster. Natten har varit angenäm med ömsom segling och ömsom motorgång. Det enda bekymmer vi har haft var när vi fick motorstopp mitt i natten. Det var stopp i bränsle tillförsel till motorn. Det tog nästan två timmar innan kapten kunde lokalisera var felet var någon stans. I silen på sugledningen nere i bränsletaken satt en tjock kletig massa, som så ut som en stor svart snigel. Det är det som kan uppstå när man använder så kallade miljö diesel. Av de tillsatsmedel som man tillsätter i dieseln så kan det bildas bakterier som växer till en tjock massa. Det var i alla fall inte så roligt att ligga i den mörka natten mitt ute på havet i en guppande segelbåt och skruva på en motor som inte fungerade.

När klockan närmar sig 13 på dagen svänger vi in bakom vågbrytare i en nybyggd marina vid namn Roccella Lonica som ligger nästan vid tåspetsen på Italien. Att då få sätta sig med en kall öl och äta, och en smörgås, och sedan få ta sig en välbehövlig siesta, är inte så tokigt

 

Vi stressar på jobbet

Fredagen den 6 augusti 2010

Det blev ingen vidare färd i dag. I stället blev det en ledig dag från jobbet. Men inte blev det någon vilodag. Nej det skall handlas, det skall städas på båten, det skall ätas lunch, och det skall sovas middag, mm. Hur skall man hinna med allt? Man blir ju nästan stressad. Dagen började med att Kapten deggraderades till inköps chef. Han fick ta fram cykel och cykla de 3 km in till staden för att handla mat mm. Staden som heter Roccella Lonica var en rörig och trång stad med smala gator och mycket biltrafik. Ja den påminde om bilder man kan se i filmen Lady och Lufsen, med smala gator och höga fula hus med kläder hängande på tork mellan husen. Med fara för livet som insats lyckad kapten till slut göra sina inköp och cyklade tillbaka till kaptenskan.

I morgon färdas vi vidare, och vi har bestämt att vi inte går till Malta utan vi svänger upp genom Messina sundet. Vi har hört av andra seglare att på Malta är det väldigt hett så här års och att det inte finns så mycket att se runt de Maltesiska öarna. Det är det inte utefter norra Sicilien heller, men vi får ta ett antal dagar som transportsegling.

Ha det bra alla ni som läser detta. Vi höres vidare med hälsningar från Pizza och Pastalandet

Din rubrik

Ja då har vi äntligen hittat ett ställe där vi kan komma åt Internet. Här följer berättelsen i realtid vad vi har haft för oss de senaste dagarna.

Lördagen den 7/8

Det blir långa etappseglingar här nere i Italien. Här finns inga små badvikar utan det är bara att följa en tråkig kust. Kapten startade seglingen i dag redan klockan 6 för att komma i något så när tid till nästa hamn. Vi hamnade i den tråkiga hamnen i Messina, trots att när vi här för ca ett år sedan så sa vi . Att här ville vi inte övernatta någon mer gång. Tyvärr finns det inte mycket att välja på om man går traden upp för Messinasundet. Det är inte bara att hamnen som är tråkig och ful, det är också dyrt att ligga här. 110 euro skulle de ha i hamnavgift för en ynklig natt. Rena rånet tyckte Kaptenskan, och Kapten håller med.

Vilken enorm båttrafik det är i Messinasundet, här gäller det att vara på sin vakt och ha stenkoll på alla båtar som färdas härs och tvärs. Det är en strid ström med färjor som går mellan fastlandet och Sicilien. Det stora lastfartyg som går upp och ner i sundet. Sen är det fullt med små fiskebåtar mitt i allt detta. Så här gäller att kunna sina skyldigheter och rättigheter i sjövägsreglerna.

Efter som hamnavgiften var så hög i dag så blev det Kaptenskan som fick fixa maten för kvällen. Det är inte det sämsta det heller. Det gör hon alltid med bravur, och sedan är det mysigt att sitta för sig själv och äta i sittbrunnen. Vi fick också ett gott rött Sicilianskt vin till maten. Kyparen hade gått för dagen, så vi fick servera oss själva.

Söndagen den 8 augusti 2010

Vi forsätter upp genom Messinasundet och ändrar sedan kursen västerut, utefter norra kusten på Sicilien. På styrbordsidan kan vi se de Lipariska öarna med bland annat Stromboli. Hur var det nu? Var det inte på Stromboli som Ingrid Bergman fick ihop det med den där Italienaren, Rossolini, eller vad han nu hette. Eftersom det är Kapten som är författare för tillfället och han inte läser skvallertidningarna så noga, så vet han inte riktigt hur det var med den storyn.

Efter 10 timmars båtfärd kom vi till ett ställe som heter Cap Orlando. Här gick vi in i den delvis igen slammade hamnen. Här har man en gång i tiden byggt en relativt stor hamn, men som nu är delvis igenfylld med dit blåst sand. Vi ankrade mitt i hamnen med en akterförtöjning i land. Hamnen var trots detta livligt trafikerad med liten fritids fiskande båtar.

Måndagen den 9 augusti 2010

Äter frukost kl 07.30 och avfärd kl 08. Även idag har vi räknat med att det kommer att ta minst 10 timmar innan vi är i nästa hamn. Inte mycket att se utmed den norra Sicilianska kusten. Men timmarna flyter på ändå. Det blir mycket bokläsning för Alice.

Tisdagen den 10 augusti 2010

Efter att ha övernattat i ytterligare en dyr hamn fortsätter vi idag vår färd ut efter den norra kusten av Sicilien och passerar Palermo på avstånd. På sen eftermiddag kommer vi fram till den nordvästra spetsen på Sicilien med dess namn Capo San Vito. Här finner vi en lång sandstrand som vi ankrar utanför. Här finns också en marina innanför vågbrytarna. Men idag skall inte Mafiosos kunna klå oss på pengar för vi tänker ligga kvar utanför hamnen på svaj. Vi får lita till vårt ankare under natten i stället.

I morgon startar vi vår färd över till Sardinien. En färd som beräknas ta ca 25-30 timmar. Hoppas att vädergudarna är med oss även denna gång.

Vi har nu letat efter Internett cafe på de senaste tre hamnarna vi legat i, utan att finna något ställe där vi kunnat komma åt nätet. Det är märkligt. När man gåt runt i hamnarna och frågat efter internet har de bara titta på mig som om jag inte varit riktigt klok, och sedan bara ruskat på axlarna. Man undrar om Inte Italienarna häger med i den tekniska utvecklingen. Dessutom så kan ungdomen inget annat språk än Italienska. Ja de kan inte ens räkna till 5 på Engelska.

Onsdagen den 11 augusti 2010

Långseglardag: Ja som sagt idag färdas vi över havet mot Sardinien. Hur blir vädret? Ja det vet vi inte riktigt, eftersom vi inte har kommit in på nätet under de senast dagarna. Vi får lita till en gammal väderrapport .

Ja hur blev överfarten och hur blev vädret? Ja det var tur att vi hade vår ”Hjalmar” (motor) för den fick jobba mycket. Ja Hjalmar han fick jobba hela överfarten. Havet var i stort sett lugnt hela vägen och det kom endast små krusningar vid något enstaka tillfällen. Så det hände inte så mycket, förutom att vi på natten såg marelden lysa i vågorna efter båten. Det var verkligen en fantastisk syn att se detta ljusfenomen som lysa så starkt, och som skapas av små plangton.

Torsdagen den 12 augusti

I dag på morgonen när vi anlände till Sardiniens sydspets vår vårt mål att vi skulle gå till en marina vid namn Villasimus. Men här var fullt med stora lyxjakter och inte kunde vi tanka upp Lady Glion med disel heller för den var slut och man skulle inte få någon ny fören tidigast på eftermiddagen.  Vårt beslut blev att vi går till nästa marina som ligger 4 timmar bort. När vi väl kommer dit så visar det sig att hamnen har slammat igen och djupet är endast 1,4 meter och vi behöver 2,2 meter. Vad gör vi nu? Vi börjar bli ganska trötta och kinkiga nu. Nu orkar vi inge mer utan vi letar upp närmaste ställe där vi ankra upp och vila våra huvuden.  Efter en timme hittar vi så ett ställe där vi kan stanna och äta en sen lunch och sova en timme. När sedan Björn tar jullen och åker in till stranden, för att se om man köpa lite förnödenheter och bröd, så blir han bortjagad av badvakter som stimmar på Italienska ” att här får man inte gå iland”. Det är motigt idag. Det blir att åka tillbaka till Lady Glion och se vad matförrådet innehåller. Det blir nog att äta ”gamla kläder” som de säger i filmen Sällskapsresan

 

 

 

 

Så här lungt kan det i bland vara på Medelhavet

Menorca ole ole

Fredagen den 13 aug.

Idag ligger vi i en turist stad vid namn Carlofors som ligger på en liten ö på Sardiniens sydspets. Här är fullt av Italienska turister på gator och torg

För Kaptenskan var det nästan som en chock att få höra så mycket folk prata i mun på varandra. Hon har nämligen bara hör Björnen pratat under den senaste veckan, och ni vet han säger inte så mycket.

I hamnen där vi låg var vi inklämd mellan stora lyxjakter med det vackra folket ombord. När vi kom med vår pytte lilla Lady Glion och la till, så titta de ner på oss och undrade vad vi hade där at göra. Men här la vi till och här låg vi ganska bra, även om det kostade en slant. På kvällen tog vi en promenad i den trevliga staden innan vi åt en middag på en uteservering. Kvällen till ära firade de vi att i dag är 5 år sedan Björn och Alice träffades på Vaverön i Siljan

Lördagen den 14 aug.

Idag på morgonen har det faktiskt regnat lite gran. Det är faktiskt första gången sedan vi lämnade Sverige som vi såg en molntäkt himmel. Men efter någon timme så skiner solen igen.

Förmiddagen ägnades åt handling och bunkring av båt, för i morgon skall vi äntligen lämna Italien till förmån för de Baliariska öarna i Spanien. Vi kommer att börja med Menorca. Efter en enklare lunch i sittbrunnen letar vi på en liten vik där vi kan bada och sova över natten

Söndagen den 15 aug.

Kapten drar upp ankaret redan klockan 05:30 och ger sig iväg medan han låter Kaptenskan ligga kvar i sängen någon timme till. Det kan vara bra att hon är utvilad, för dagen och natten kommer att bli lång.

När solen skall just till att sänka sina första solstrålar i havet på kvällen, kommer det ett par Delfiner och hoppar mitt framför solens sista strålar, Under kvällen och natten umgås vi inte så mycket utan vi träffas på sängkanten 02.00 då vi säger god morgon och den andre säger god natt. Vi kan säga att detta dygn har varit bra för familjefriden när vi inte kunnat nöta på varan så mycket.

måndag den 16 augusti 2010

När solen går upp och det blir ljust får vi se att en bläckfisk har hamnat på däck, under natten,och skitat ner stora delar av däcket.

Senare på morgonen får vi se de första landkonturerna av Spanien och Menorca. Vad skönt det skall bli att slippa alla dessa högfärdiga stimmande Italienare med sina stora motorbåtar och lyxjakter som breder ut sig över allt. När vi sedan svänger in i fjorden till Manhon på Menorca, vad tror ni vi möter? Jo den första båten som kommer är ett stor Italiensk brum brum båt. Å Gud sig för barme, är de även här

Nu har vi jobbat i 2 hela veckor, och nu skall vi ta en välbehövlig semester här på Menorca och sedermera Mallorca. Det skall bli skönt.

 

Här i solnedgången såg vi Delfiner

Lata dagar på Menorca

Tisdagen den 17 aug

Nu har vi som sagt var semester och nu blir det inte många kop. I dag har vi gjort en del ärende i staden

Mahon. Bland annat har kapten försökt hitta en hårfrisörska åt Kaptenskan. Han gick och gick och hett var det också så han gav upp till slut. Han får stå ut ett tag till med den i håret ovårdade kvinnan.

Därefter gick vi en timmes båtfärd norrut efter kusten. Där fan vi en lång och smal vik, och som är väl skyddad för väder och vind. Här fanns också en liten semesterby med prydliga små vita hus klättrande på bärget ner mot stranden. Här var det mest Spanjorer som bodde och semestrade i byn.

Här badad vi och hade en skön eftermiddag, samt att vi njöt av en kall öl på strandserveringen. Sen kunde inte Kapten hålla sig längre, ut han somnade till en middagslur i aktersalongen.

Onsdag den 18 aug.

Ytterligare en vilodag. Vi ligger kvar i samma vik en dag till och kopplar av. Små pyssalar lite med båten mellan baden. Sedan blir det även en del avkopplande läsning. Sen inte att förglömma den kalla ölen på strandserveringen.

Till kvällen serverade Kaptenskan Matjessill, yhogert, och nykokt potatis. Sen får ni räkna ut själva vad vi dark till denna utsökta middag. Det var i alla fall inte sur mjölk. Enligt välunderrättade källor så är det nu slut i förrådet på sill.

Torsdag den 19 augusti 2010

I dag blev det också en hel timmes båt åkande. Målet blev nästa vik på norra sidan av Menorca (Cala de Addaia) Här finner vi en lång och smal fjordliknade vik med semester bongalovs klättrande upp efter sluttningen. När vi sedan tar en promenad i semesterbyn finner vi den mycket välordnad

Kapten jobbar och sliter ut kläderna

Fredagen den 20 aug.

I natt så vaknade vi att det regnade. Vad bra tänkte kapten? Nu blir båten tvättat och ren. Men när han kommer upp morgonen så finner han att båten är alldeles brun av dam och fin sand som kommit med regnet. Vilken besvikelse, det blir att tvätta hela båten innan frukosten står på bordet.

Idag blev det ytterligare en långsegling till nästa vik (Bahia Fornells) Ja det tog nästan en hel timme att komma dit. Även denna vik kan liknas vid en lång fjord, som är nästan full av ankrade båtar. Inne vid stranden ligger den vita vackra byn Fornell. Här handlar vi och äter toast.

Det är märkligt, trotts att kapten har semester så jobbar han och sliter han så att kläderna blir utslitna. I dag klagade Kaptenskan på att nu får du byta byxor. Dom där har du haft på dig en månad nu och titta hur de ser ut där bak (se foto) säger hon. Ja det blir så där när jag sitter på baken och jobbar hela tiden, svara han. Föresten är det ingen fara. En död fågel flyger aldrig ur sitt bo.  

 

 

Lördagen den 21 augusti 2010

Det fina med detta ställe vi är på nu, är att här har bra Internet anslutning. Vilket innebär att vi kan lyssna på radio och svenska nyheter . Just nu lyssnar vi på ”Melodikysset” Vilken lyx. Vi känner oss riktigt rika när vi har kontakt med yttervärden

Nu skall vi segla vidare ochvi får väl se var vi hamnar idag. Ha det bra på er alla.

Mallis, nu är vi här

Lördagen den 21 aug.

Idag seglar vi vidare för svaga vindar utefter norra kusten på Mallorca. Efter ett antal timmar styr vi söderut och rundar den nord-västra udden på ön och styr mot den stora staden Clutadella. Men innan vi kommer dit så finner vi en fin vik där vi ankra upp för natten. Viken är nog inte mer än 50 meter bred. Däremot är den säker 400 meter lång. På båda sidorna om viken stupar det lodrätta klippor ner i havet. Klipporna är ungefär 10 meter höga. Från dessa klippor kan vi se hur ungdomar hoppar ner i havet. Uppe på klipporna som är bebyggda med semestervillor i miljonklassen.

Här är vackert på fint med vackra trägårdar runt husen. Här avnjuter vi kvällen i denna lunga vik, och i morgon sticker vi över till Mallorca.

Söndagen den 22 aug

Mallis se upp för nu kommer vi.

Överfarten tar 6 timmar och består ömsom av segling och ömsom av motorgång. Vår första hamn på Mallorca blir Porta Pollenca. Här ankra vi utanför staden med den långgrunda viken. Vi ankrar ca: 400 meter utanför stranden och ändå så är det inte mer än 3 meter djupt.

På kvällen tar vi Lufsen och åker in till staden för att se på turister som handlar i de otaliga affärerna. Alice vill också handla lite men hon duktig och har karaktär och avstår. Medans vi är inne i staden så passar vi på att äta en god middag på kvällen, innan vi färdas åter med Lufsen till Lady Glion. Alltmedan mörkret sänker sig över de otaliga båtarna som ligger i viken.

Vi återkomst till Lady Glion sätter vi oss på akterdäck och tittar på fullmånen och alla stjärnor som glimmar. Då frågar Alice Björn. ”Älskar du mig?” Då svarar den romantiske Björnen.  ”Du behöver inte oroa dig och fråga, det är klart jag gör. Blir det något annat så säger jag till”

Alcudia

Tisdagen den 24 augusti 2010

Ja så lättade vi ankare från Porto de Pollensa idag på morgonen och styrde ut mot en liten vik där vi kunde bada och ha det skönt. Det var riktigt skönt fram till lunch, men sedan kom det så många andra båtar som också ville ligga i viken. Vi fortsatte då vidare mot Alcudia i fin seglingsvind. Vi ankrade upp mellan marinan och Sunving stora Resort Hotell. Här vet jag att jag har varit och bott när Maria och Mats var små. Kunde då aldrig tro i mina vildaste drömmar att jag någon gång skulle få ligga här på redden i en egen segelbåt. Sådant är livet. Man vet aldrig vad som kan hända i framtiden.

Som sagt nu känner vi oss som riktiga charterturister när vi är vid turistmålens Mecka. Vi har bara ett lite problem. Är det någon som vet var Peppes bodega ligger? Vi måste ju tänka på procenten. Eller hur Helge?

Är Hotellet bekant?

Marknad och drivande båtar

Fredagen den 27 augusti 2010

Vi är fortfarande kvar i Alcudia. Vi turistar riktig. Det är bäst att passa på när vi är på Svenskarnas turistparadis. I går hyrde vi bil och åkte runt och tittade på ön, och idag var det mening att vi skulle fortsätta ner efter Mallorcas östkust. Men det är utfärdat stormvarning för i eftermiddag och natt, så vi tyckte att vi ligger nog kvar ett dygn till

Som sagt igår hyrde vi bil, och for då bland annat till Inca på torsdags marknad. Här följer ett utlåtande från Kaptenskan över detta äventyr. Marknaden i Inca är en av veckans höjdpunkter. Gissa om kapten blev glad när han förstod att jag inte skojade om att besöka marknaden. Vi hittade ett parkeringshus i centrala stan, det var sedan bara att korsa en gata, så var vi inne i gyttret. Där fanns allt från frukt, grönsaker, oliver, karameller, blommor och blänkande krims-krams. Det övervägande utbudet var skor, väskor och kläder av alla varianter. Inte att förglömma alla målade fat och krukor som hör Mallorca till. Trängseln var enorm och så denna hetta, det var som gjort för att kapten skulle trivas.  Han såg plågad ut mest hela tiden i blad folkmassan och stånden. Även kaptenskan började få nog, och följde snällt med när kapten lotsade oss ut ur folkvimlet. Vi avslutade marknadsbesöket på en gammal fin bodega och åt lunch.

Ett annat äventyr som vi råkade utför skedde inatt. Björn vaknade kl 2 inatt av att det blåste och gungade. Så till slut går man upp och tittar. Vad får man se? Jo en stor motor yaths komma drivande rakt emot Lad Glion och passerade oss på en meters avstånd. Båten driver vidare och vi ropar och singnalerar allt vad vi kan för att väcka den som eventuellt är ombord. Ingen reaktion förrän den slår i en mindre båt nästan invid land. Då kommer det en naken kar upp och tittar och som sedan går ner i båten igen. Vi och folk på en annan segelbåt försöker göra båtägaren uppmärksam på vad som står på genom att lysa med våra ficklampor. Då tillslut blir det fart och han startar motorn och ger sig av i nattmörkret.

Ja det blev inte mycket till sömn i natt med vad gör det när man har semester Men det där med marknad det tar på kropp och själ.

Din rubrik

Mats Blir överraskad

Torsdag den 2 september 2010

Det har inte blivit mycket skrivit de senaste dagarna. Men det som har hänt under tiden är följande. Min son Mats fyller nämligen 40 år på lördag och hans hustru Marit och vi har haft en hemlig pakt gent emot honom de senaste veckorna. I måndags kväll fick han reda på att han tillsammans med Marit skulle resa i väg någonstans på natten till tisdag. Men vart fick han inte reda på fören de kom till Arlanda. Resmålet var Mallorca och Alcudia. Så att på tisdag förmiddag hyrde vi bil och åkte till Palmas flygplats för att hämta dem. Sedan skjutsade vi Mats och Marit till ett hotell i utkanten av Alcudia där de kan få bo när de inte är med oss och seglar

Så igår morse hämtade vi dem med Lady Glion på stranden utanför deras hotell. Sedan hade vi en heldag på havet med lunch och badstopp i en vacker liten vik. På eftermiddagen fortsatte vi till Porto de Pollensa där vi ankrade på redden. Senare på kvällen tog vi lilla Lufsen in till stranden och åt en god middag på en av de otaliga restaurangerna

Idag blev det återfärd. Men även nu blev det bad och lunchstopp på vägen, innan vi lämnade av Mats och Marit vid hotellet. På kvällen åt vi sedan till sammans en god middag på en restaurang i närheten av Mats och Marits hotell

 

Mats fyller 40 och blunders

Söndag den 5 september 2010

Ja då är vi på väg igen, efter att vi firat Mats 40 -årsdag på en mycket mysig och trevlig restaurang med god mat och trevlig miljö i gamla Alkudia. Kvällen blev mycket trevlig, frånsett en liten blunder, som jag berättar lite senare om.

Ja som sagt vi är på väg igen, efter att vi legat nästan två veckor i Alcudia bukten. Nu skall vi färdas utmed östsidan av Mallorca i några dagar innan vi sticker över till det Spanska fastlandet via Ibiza. Tiden i Alcudia med omnejd har varit avkopplande och trevlig.

Det vi har sett idag, från havet, av nord-östra Mallorca, så finns det även här en hel del stora semesterbyar med stora hotellkomplex. Trots detta så hittade vi en liten stad, eller kan man kalla det by som verkar vara väldigt trevlig där den ligger i en väl skyddad vik. Porto Cristo som den heter har inga stora turister komplex, men däremot en trevlig liten hamn för segelbåtar 

Så var det där med blunders. Jag förstår inte varför det är alltid vi som drabbas av det?

Blunder 1:

När vi skulle lämna av Mats och Marit med Lady Glion, vid deras hotell häromdagen så var det kraftig sjögång, vilket medförde att när vi skulle sjösätta jullen så vill det sig så illa att den välte upp och ner, och Kapten sandaler som låg i jullen åkte i havet. Det var inget att göra åt det, det var bara att försöka vara glad ändå. När Mats och Marit tar en promenad på stranden dagen där på. Vad får de se? Jo en sandal som ser bekant ut, och en bit därifrån så ligger nästa sandal. Gissa om sandalerna vart varmt välkomna av Kapten.

Blunder 2

I går kväll när vi åker taxi från Mats och Marits hotell till restaurangen i gamla Alcudia så glömmer vi vår väska i taxin. Detta upptäcker vi först när vi skall gå från restaurangen. Det var inte bara kläder vi hade i väskan, det var också en del värdesaker, så som telefon och en del smycken. Så efter att haft en trevlig kväll, förbyttes den nu till att försöka få tag i den taxi som hade kört oss. Det var inte lätt men när vi äntligen spårat upp rätt taxi så visar det sig att han har slutat för dagen. Så det blev att fortsätta jag taxin i dag på morgonen. Efter många turer hit och dit så hittar Björn väskan i bagage- utrymmet på den taxi vi åkte med kvällen innan. Så även detta äventyr slutade lyckligt.

Nu undrar vi varför är det bara vi som drabbas av blunder? Kan det vara att vi är speciellt klantiga av oss? Eller???

Vi rullar på ut efter Mallorcas östkust

Tisdagen den 7 september 2010

Vi fortsätter utmed den östra kusten av Mallorca. Vi tar det lugnt och etapperna blir inte så långa. Det är nämligen så att vi inväntar att vindarna skall bli lite mera gynnsamma för att segla över till Ibiza. Enlig de senast rapporerna skall det i morgon sluta blåsa sydliga vindar och i stället gå över till nordliga vindar. Så då blir det att gå upp i tidigt i morgon och ge sig av så att vi hinner fram innan solen går ner och det blir mörkt.

Här på den södra delen av Mallorcas östkust finns många fina vikar att ligga i. Det är bara att välja och vraka. Även fast det är få vikar som är riktigt bra när vindarna kommer söderifrån. Vågorna rullar långt in i vikarna och får till följd att Lady Glion rullar på bra duktigt när vi ligger för ankare. Fördelen med det är att man inte behöver dricka så mycket sprit man blir rund under fötterna ändå.

Partyön

Torsdagen den 9 sept.

Ja då har vi kommit till partyön Ibiza. En överfart från Mallorca som tog 13 timmar, i grov sjö. Under de första timmarna hade vi gamla vågor som kom rakt emot oss och som var kraftig. Ja det dunkade och slog nästan hela tiden, vilket medförde att Kaptenskan undrade om båten skulle hålla för detta. Sedan övergick vågorna till att komma mer från sidan, och då blev livet ombord betydligt behagligare. Ja vi och båten klarade oss bra, det var ingenting som gick sönder i den hårda sjön, varken porslin eller annan inredning. Men det tackvare att kaptenskan hade sjöstuvat väl.

Ja så kom vi då fram till partyön. Nu skulle Kaptenskan gå på party, men där av blev inget. Vi var ganska så omruskade och möra i kroppen, så att kvällen slutade med att Kapten fick gå och köpa en hämtpizza som vi intog med god aptit i sittbrunnen.

Vi kom till partyön Ibiza

Där åt vi på kvällen en pizza

Som kanske hette Ipitzza

                                                       

Att vi sedan fick krypa ner i säng som stod still och inte gungade, det kändes konstigt och hårt, men gud vad skönt. Det var faktiskt 4 nätter sedan som sängen inte gungade.

I dag kommer vi ta ett litet hopp ner till södra delen av ön, för att sedan i morgon segla över till Spanska fastlandet.

Fredagen den 10 sept.

Ja detta med datorer är ett ständigt bekymmer. Jag hade förhoppning att jag skulle kunna skicka iväg ovanstående rader till min hemsida igår. Men så blev det inte. Jag kunde varken öppna min mailbox eller komma in på min hemsida. Jag har skaffat alla möjliga utrustning med antenner och program för att jag skall kunna komma åt nätet från båten. Men inget fungerar. Om något går sönder eller behöver fixas med båten så fixar jag alltid detta. Men att få till något med datorer det är hopplöst.

Nog med irritation. Som sagt vi fortsatte i går ut med Ibiza kusten och gick över till en ö med namnet Formentera. Här fan vi en lång sandstrand med sanddyner som säker var flera kilometer lång. Här ankrade vi bland många andra segelbåtar och partybåtar som kom från Ibiza.

I dag fortsätter vi över mot Alicantekusten, på ett hav som är betydligt snällare än det vi hade i förgår när vi gick från Mallorca. Varmt och gott med lagoma vindar och delfiner som besöker oss i mellan åt.

Solen går upp över Medelhavet

Din rubrik

Sextant, kan det vara något?

Lördagen den 11 sept.

Ja då har vi kommit till Spanska fastlandet. Närmare till ett litet ställe som heter Morayra. Litet och litet, det är inte så litet, här fullt av stora och små hus upp över höjderna. Vad vi har sett hittills så är vyn från havet att det är byggt över allt där det går att bygga. Det är stora semesterbyar och det är stora städer med höga skyskrapor ut med hela kusten. Att i Moryra hitta en livsmedelsaffär var inte lätt, men däremot fans det fastighetsmäklare över allt, som försökte sälja villor i flermiljoners klass. Sen fans det förståss banker och hur många restauranger som helst.

Efter att tvättat ren Lady Glion från allt salt som hon fått sig översköljt de senaste dagarna, fortsatte vi söder ut. Dagens stora händelse var när vi passerade 0 meridianen. För de som läst navigation vet vad det innebär. Nu börjar position angivelsen alltid med väst i stället för ost. Det lustiga var att vi passerade linjen klockan 12 Greenwich tid (GMT). Kapten kunde därmed ställa klockan med hjälp av sextanten.

Att ibland få utnyttja sextanten ombord är inte så tokigt.  

Är dette ett semesterparadis?

Benidorm med flera

Söndagen den 12 sept.

Det vi övervägande såg i dag, när vi seglade vidare ut med kusten, var stora städer med skyskrapor. Ända från Benidorm, förbi Alecante, och vidare var det bebyggt överallt med stora städer, utmed kusten. Annars hade vi en fin dag med fin segling i perfekta vindar, och vi hamnade så småningom i ställe som hette Puerto de Santa Pola. Tyvärr finns det få ställen utmed denna kust där det går att ankra, utan vi är tvungen att övernatta i dyra hamnar. Vi får väl se hur länge pengarna räcker.

 

Din rubrik

Många tomma hus

Onsdagen den 15 september 2010

Vi fortsätter så sakteliga utmed Costa Blanca kusten . Vi passerar sådana ställen som Alicante, Torrevieja, med flera. I går övernattade vi ett ställe som heter Puerto de Tomas. Denna ort ligger på ett sandrev som är ca 200 meter brett och avskiljer ett innanhav från stora havet. Revet som är ca 1 mil långt är bebyggt nästa hela vägen med höga turistkompleks. I Puerto de Tomas kunde vi på nära håll se hur det går när man överexploaterar byggnationen, så som man gjort på många ställen utmed den Spanska kusten.

På eftermiddagen tog vi en promenad i Puerto de Tomas. Här var det byggt ett stort antal 10 vånings hus med lägenheter. Det var nästan spökligt att vandra där. Vi såg nästan inga andra människor, och de få butiker och restauranger som fans var stängda eller tomma. På var och varannan lägenhet satt det skylar om att lägenheterna var till salu. Till slut hittade vi en jättestor Supermarket, och som hade stort sortiment med varar. Ja butiken var minst lika stor som Hemköp i Leksand. Enda felet var att vi var de enda kunderna. På kvällen när vi satt i båten så roade vi oss med att göra ett överslags beräkning. Vi kom grovt fram till att det var ca 2000 lägenheter, som var byggda, och att det lyst endast i ca 20 lägenheter. Så lägenheterna var bebodda till 2 %. Vilken ekonomisk katastrof både för de som köpt lägenheterna, på ren spekulation, och är nu osäljbara, och sedan även kattstrof för myndigheter och stat, som har byggt ut, och som nu inte utnyttjas infrastrukturen

Nog med dystra tankar. Vi har trots allt haft tre fina dagar med segling i behagliga vindar och dessutom har dom kommit från rätt håll. Just nu ligger vi en jätte vacker hamn, som är alldeles nybyggd. Dessutom kostar det inte så mycket att ligga här. Vi får väl se om vi ligger här en dag extra..

 

Här var det nästan mörkt i samtöiga föster igår kväll

Din rubrik

Torsdagen den 16 september 2010

Ja som sagt det blev en vilodag i dag. Vi stannade kvar i denna trevliga Marina i staden Mazarron. Vi passade på att bunkra med mat vatten och öl, och sedan även någon flaska vin. Ja så nu stor vi oss ett tag på den fronten. I går kväll lovade Kapten att han skulle kunna följa med Kaptenskan ut på en shoppingtur. Det är ju det bästa han vet. Så idag när det var dags att shoppa hade det dragit ut på tiden så mycket att alla affärer var stängda för siesta. Skönt tyckte Kapten, nu får jag sova middag. Kan det ha varit så att Kapten såg till att tiden rann iväg med flit på förmiddagen? I alla fall tror jag att han just nu inte har så många pluspoäng

Här ligger vi bland palmerna och vilar oss

Din rubrik

Flickor på stranden

Fredagen den 17 sept.

Vad har hänt idag? Inte så mycket utöver det vanliga. Vi fortsätter vår framfart utmed den Spanska kusten. Jo en händelse kan vi nämna. Vår Lady Glion har nu passerat 5000 sjömil. En inte allt för ringa sträcka. Det finns ju de som istället för antal sjömil räknar i antal pilsner. Ja då blir det här mången pilsner.

Under dagen har vi för en gång skull inte sett så mycket av solen.  Det har till och med kommit lite regn. Dagens etappmål blev en hamn med namnet Garrucha. Här fortsätter Kaptens strul med internet. Jag har under en tid försökt att skaffa mig ett Spanskt mobilt internet. Jag införskaffade ett sådant på Mallorca. Orange hette detta bredband, men det fungerade inte i min dator. Nu har jag under ett antal hamnar försökt att få tag i ett annat abonemang. Här i Garrucha hittade jag Vodafone. Jag gick in deras butik för att hör mig för om deras mobila bredband. Då visar det sig att den personal som fans i butiken kunde inget annat språk än Spanska. Men man ger sig inte så lätt. Då kommer en av deras väntande kunder och hjälper till med översättning. När jag är beredd att göra affär så visar det sig att deras eget datanät inte fungera, så de kan inte aktivera simkortet. Så det var bara att vändra tillbaka till Lady Glion utan internet även denna gång.

Under kvällen slog vi till för en gång skull och beställde in en Paella på en restaurang. Godare mat har vi ätit. Så den maträtten får Spanjorerna ha för sig själva. Vad är det de säger i filmen ”Sällskapsresan”? Vad det inte något om gamla kläder?

Lördagen den 18 sept.

San Jose, heter stället för dagen. Här finner vi en bukt med en obebygggd lång sandstrand. Här ankrar vi ca 200 meter ut från stranden. Här är vi väl skyddade för vindar från söder. Efter en lunchmacka och en tupplur hissar vi ner Lufsen och åker in till land för att ta en promminad längs stranden. Här får vi se något som vi inte riktig trängt oss. Vi blir generade och vet inte riktigt vart vi skall titta. Kaptenskan börjar plocka snäckor, medans Kapten har svårt att koncentrera sig. Här ligger folk på stranden som har olika mycke badkläder på sig. En del med normala badkläder, en del med halva badkläder och vissa inga bladkläder alls. Det är klart att den gamle Kapten tittar på unga vackra flickor som badar toppless. Han gör det i smyg, men han vet inte varför hans blick ofrånkomligt dras till dessa flickor. Han är nog för gammal för att vet varför.

När flickor som har figur badar toppless kan ju vara vacker, men när gamla kärrningar där det hänger både här och där och springer om kring utan en tråd på sig, det är inte vackert, snarare tvärt om. När det sedan kommer tjocka gamla gubbar och det sligner och häger både här och där. Ja då har Kapten fått nog och vill åka ut till Lady Glion igen.
Stranden var i alla fall vacker och skön att vandra på, och viken var lung och skön

Tvättdag

Måndagen den 20 september 2010

I går kom vi till en jättestor hamn,(Almerimar) som är byggt som tre olika hamnar, och jag skulle kunna tro att det finns plats för ca 1000 båtar. Runt hela hamnen och på kajerna är det byggt med fyra vånings semesterhus. Ganska trevlig arkitektur men något överoptimistiskt. Även här är det många hus som är obebodda, och många lägenheter till salu. Trots denna påkostade hamn så är det faktiskt billigt att ligga här. Ja till och med den billigaste sen Grekland.

Eftersom det är ett billigt att ligga här så stannar vi här en dag extra Att vi får en extra vilodag från segling det bestraffas Kaptenskan med att hon får en tvättstugedag. Ja hon tvättar så att hon är lika blöt i svett som kläderna när de kommer ur tvättmaskin.

Ja nu har vi en vecka kvar utmed den Spanska solkusten. Sen åker vi hem till Brenäs och är hemma en vecka innan vi tar hoppet över till Madeira. Är det någon som vill träffa oss under den här veckan när vi är hemma, så kommer vi gärna och hälsar på er, om ni har något gott att bjuda på

Playa de Cristobal

Vi knallar på utmed solkusten. I dag på förmiddagen lämnade vi hamnen i Motril och vi tänkte gå till hamnen Marina del Este. Men straks innan vi kom fram, ca 1 sjömil innan fan vi en lång vacker playa (Playa de Cristobal). Efter som vädret var lugnt och vackert så bestämde vi att här stannar vi och äter en lunchmacka innan vi går in i hamn. På grund av att besättningen har börja at bli lat på senaste tiden så slutade detta med att vi kom inge länger i dag.

När kvällen närmade sig så fick Lufsen transportera oss in till stranden. Här tog vi en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Här hittade vi även en trevlig restaurang som serverade oss mycket god middag. Sedan var det dags att återvända till Lady Glion. Här satte vi oss i sittbrunnen och avnjöt den vackra och varma kvällen. Vi tittade på belysning i staden som lyste på alla husen och strålkastarna som lyste upp klipporna på stranden. Alltmedan de små dyningarna på det blanka havet rullade Lady Glion i en behagfull takt.

 

Massor med Måsskit

Torsdagen den 23

I dag hade vi planer på att gå till ett ställe med namnet Puerto Caleta de Valez. Men vi ändrade oss ganska snabbt när vi kom in i hamnen. Det visade sig att det var en fiskehamn med tusentals med måsar på kajerna. När vi la till och kapten gick i land för att förtöja båten, så fick han fullt med måsskit under skorna . Äckligt. När han sedan kom åter ombord och satte ner sina fötter på däck så följde måsskiten med och skitade ner båten. Så vi beslutade ganska snabbt att här kan vi inte ligga. Vi gick i stället till nästa hamn, Benalmadena.

Benalmadena ligger straks söder om Torremolinos och är verkligen en turistfälla. Att bara beskriva marinan är mycket speciellt. Delar av den ligger mitt i ett köpcentrum med kanaler och semesterbostäder inne i köpcentrat. Det kändes som att vara mitt inne i Kupolen och åka båt. Men som väl var så fick vi inte ligga där utan vi låg 50 meter utanför köpcentrat. Här trivdes kapten mindre bra, men däremot trivdes kaptenskan. Hon tillbringade större delen av eftermiddagen med att flanera runt i de otaliga butikerna, medans kapten sov middag. Kaptenskan gjorde en del inköp.En ganska bra fördelning av arbetsuppgifterna .

Fredagen den 24 september

Dagens seglats blev inte lång. Endast 6 distansminuter ner till Fuengirola. Här skall Lady Glion ligga ett antal dagar medans besättningen reser hem en vecka f.o.m.tisdag 28 sept.

När vi sedan kommer tillbaka så kommer vi  att förbereda oss för Atlantsegling. Först blir det ett stopp någon dag i Gibraltar för bunkring, och sedan bär det av mot Madeira.

Nu blir det nog tyst med skrivandet några dagar tills vi kommer tillbaka, och då vi återkommer under en ny rubrik (Atlanten)

Vendela 30.03.2012 14:35

hej på er hoppas allt är bra med er! vi saknar er jätte mycket! ska bli kul att se er när ni kommer hem!

tore 21.09.2010 08:08

Vi har pratat om det att ni kommer hem till oss och då bjuds det på surströmming för det har kapten längtat efter ni är välkommna tore o majlis

tore 12.09.2010 08:37

Ni är duktiga att segla och att berätta det är en fröjd att läsa vad som händer och klarar er från missöden ni gör det bra såga står kvar

Stina 06.09.2010 17:47

Hej Det var ju tur att det inte var Alice som trilla ur Lufsen och som du glömde i taxin =)
Kram

Åke. O 03.09.2010 13:21

Passa på och njut av tillvaron. Här hemma närmar sig hösten med stora kliv, tempen ute närmar sig nollstrecket. Vidarebef. hjärtliga gratulationer till Mats!

Maria 03.09.2010 10:42

Vad ni har det bra! Igår var det frost i gräset, virrpannan på drift men vi har i alla fall lite sol på dagarna. Njut och hälsa alla.

Roland och Kerstin 01.09.2010 16:10

Björn vilken tur att jag slipper göra dig sällskap på en marknad och svettas och trängas. Istället tar jag och Kerstin husvagnen och åker till Säfsen imorgon.

Anna T 31.08.2010 09:14

Men Björn det är ju kul med shopping :- Nu har höstkylan kommit till Dalarna, i går hade bara + 5 på morgonen och regnigt, fy fy! Ha det gott och hälsa Alice!

Stina 28.08.2010 17:40

Hej I Vås har det vart en fin sensommardag. Det är så kul att följa er blogg Så man vet att ni lever o har det bra, det verkar inte gå någon större nöd på er

Tore 26.08.2010 10:00

jag känner igen mig och det var här vi bodde 1973 och det lika ut på bild hoppas det är bättre väder hos er än hemma för här regnar det ha det bra vi hörs

Tore 21.08.2010 16:57

ja du björn du vänder baken till på bilden men det gör inget för vi vet hur du ser ut framifrån också och alice var snygg när hon plockade blommor åt dig hörs

Tore 14.08.2010 09:02

Hej på er va duktiga ni är att segla men se upp för italiengubbar som stimmar tala om att ni är Insjöfolk och räds inte för fan eller något annat fanstyg hörs

felicia 12.08.2010 14:29

bra kommentarer på mig och vendela

christina 08.08.2010 11:20

Hej nu sitter jag kent och johan i bilen på väg hem från torpet Vi har haft det bra, killarna fiskat tjejerna spelat kort o löst korsord
Ha de bra Kram från oss

Björn & Lena 07.08.2010 22:50

Hej igen.
Vi möttes sist på bryggan i Vassilike. Vill bara gratulera till ert beslut att avsegla! Vi var ute 2006-2007 o startade från Nidri.

christina 05.08.2010 20:21

Här kommer en hälsning från ett soligt Nusnäs. Imorgon åker vi med johan till torpet. I tisdags var vi i Rättvik på CCW, riktigt fint väder och massa bilar
Kram

Tore 05.08.2010 18:32

Hej vi är i björkberg och hjälper till med rödfärgning och då är majlis toppenglad det ser ut att gå bra med segligen se upp för pirater o ha det bra

Svea Linnea 04.08.2010 08:56

Ni ska ha en jättemysig segling och ta väl hand om er. Jag ser med spänning fram emot era kommentarer på er sida.

Maria 01.08.2010 09:16

Ser ut att ni har det toppen! Nu till veckan väntar Classic Car Week I Rättvik. Jag & Marit ska åka o handla nu o sedan städa S/S Siljan. Längtar efter er! Kram

Marit, Mats & Viktor 31.07.2010 21:46

Hej på er tölpar och bönder..Det ser ju ut som ni har det kanon, men nu längtar vi efter att ni kommer hem(ta med solen då) Många kramar Marit, Mats och Viktor

Maria & Jocke 30.07.2010 09:57

Här hemma är det fortfarande regn och regn. Ta med er fulla resväskor med fint väder när ni kommer hem ! Ha det så bra ! Mor & Far

Maria 26.07.2010 12:57

Har en tjej här som är SÅ pirrig att äntligen få åka ner till er ! Om ca 20 minuter bär det i väg. Ha det så bra !!! Maria

Maria 26.07.2010 06:51

Nu är det inte långt kvar tills vi får krama om er igen ! Bada mycket idag nu så ses vi i natt. Maria

Stina 25.07.2010 22:06

Hej... här komer en regnig hälsning från Västerås. Nu har vi semster i 2 veckor Så vi hoppas på lite sol. Ha det bäst
Kram Stina

Marit & Mats 24.07.2010 22:34

Vad det låter härligt killar, ni måste ha det superbra!
Passa på att bada mycket nu sista dagarna så ses vi snart, det ska bli
roligt att träffa er! Kram

felicia 20.07.2010 17:06

hej grabbar!!!! har ni det kul nura??? det har inte jag!<3 har ingen att vara med. jag skulle med felle till sommarland med felle men hon blev sjuk.......

felicia 20.07.2010 17:08

... men det händer vll nåt snart. saknar er!!!! (det var en fortsättning)

Svea Källängs 20.07.2010 10:39

Jag önskar er en jättetrevlig resa och ta väl hand om barnbarnen. Svea Linnea.

FELICIA 16.07.2010 11:08

exakt hur länge kommer ni vara borta??? ;)

Gunilla Olsson 13.07.2010 21:38

Hej och välkomna ner i värmen. Vi går genom Korint-kanalen i morgon 14/7 och fortsätter mot Sporaderna. Följer er hemsida.
Gunilla o Toyvo i Kvast-Hilda

| Svar

Senaste kommentarer

26.05 | 13:46

HELLO TILL DIN ATTENTION

Du som vill låna pengar, vet inte hur jag ska uttrycka min glädje för att jag själv är redo, jag kom över en fransk affärsman. Han gav ett lån på 550.000. Så jag bestämde mig för att dela tillfället med dig som inte gynnar banker

26.05 | 13:39

HELLO TILL DIN ATTENTION

Du som vill låna pengar, vet inte hur jag ska uttrycka min glädje för att jag själv är redo, jag kom över en fransk affärsman. Han gav ett lån på 550.000. Så jag bestämde mig för att dela tillfället med dig som inte gynnar banker

26.05 | 13:19

HELLO TILL DIN ATTENTION

Du som vill låna pengar, vet inte hur jag ska uttrycka min glädje för att jag själv är redo, jag kom över en fransk affärsman. Han gav ett lån på 550.000. Så jag bestämde mig för att dela tillfället med dig som inte gynnar banker

15.02 | 11:53

Hei Pia ich PeGe
Venligst skriv til Grace lhh@danpilot.dk