Kanariöarna

Va skönt att slippa vinterkylan

Fredagen den 14 januari 2011

Ja nu är vi nere i värmen igen efter att ha varit hemma i Brenäs under december och julen. Men fy för vädret. Bara snö och kyla. Så när vi firat nyår, så sa vi att nu beställer vi flygbiljetter och far ner till vår Lady Glion och får lite sol och värme.  Så nu är vi här på södra Teneriffa. Vi kom ner i söndags, och de dagar som förflutet sedan dess har vi mest njutit, samt grejat en hel del med båten. Bland annat har Björn monterat in en tvättmaskin som Alice fick i julklapp av tomten. Så i fortsättning kan nog kapten få rena kallsånger lite flera gånger än till jul och midsommar.

Hur länge vi blir liggande här i marinan vet vi väl inte, men vi tar dagen som den kommer. Vi skall väl någon gång under nästa vecka segla iväg och besöka någon av den andra Kanarieöarna. Vi tar dagen som den kommer. Det enda som vi vet är att den 30 januari flyger vi hem igen. Alice har nämligen äntligen fått en tid till den 10 feb. för en operation av sin höft.

Alices julklapp

Zigenarläger

Lördagen den 15 januari 2011

Ja livet går vidare med lite bårpyssel och kaptenskan hon leker med sin nya julklapp. Ja hon har tvätta hela dagen så nu häger det tvätt på tork över allt på båten. Kapten tycker att det ser ut som en riktig Zigenar- båt.

När inte kaptenskan leker med tvättmaskinen ligger hon, iklädd bikini, på däck och lyssnar på en spännande bok. Det är vist väldigt spännande för när kapten kommer och vill prata med kaptenskan så är han inte välkommen utan blir undanviftad. Vilket hårt liv kapten lever.

Igår kom Ove och Greta med sin båt Mayflower II Vi träffade dem i höstas vid ett par tillfällen. Ove och Greta var på väg till La Palma, och det passade bra för dem med övrnattningsstopp här i hamnen.

På kvällen var vi tillsammans och åt en bit mat på en av restaurangerna här i San Miguel. Greta underhöll oss under kvällen med att berätta om den jordenrunt- segling som de gjorde för några år sedan. En ganska fascinerande berättelse.

Nu ropar Alice på kapten att han skall komma och hjälpa henne med att ta ner tvätten. Är det jobb för en kapten det?

 

Vi rör på oss

Tisdagen den 18 januari 2011

I dag är planerna att vi skall segla över till Gran Canaria, närmare bestämt Mogan. Vi har nu legat tillräkligt länge här på Södra Teneriffa, och risken finns att man kan drabbas av hamnröta om vi inte ger oss av nu. Det skall bli härligt att få komma ut och röra på sig. Dessutom så är väderliks utsikter lovande med varmt och fint väder. Som igår tillexempel så hade vi 27 grader och svetten rann för fullt över kroppen.

Man kan konstatera att teknikutvecklingen har varit fantastisk under ens liv. I går kväll kunde till exempel vi sitta i nere i båten och titta på Svenska Idrottsgalan live, via internet. Det hade man aldrig kunnat drömma om för 20 år sedan.  

I vårt stressiga liv så lider vi nu av tidsbrist, och därför så blir det inge mer skrivit för denna gång. Kapten skall nämligen väcka kaptenskan, och det tar sin tid, och sen skall han cykla iväg och köpa färskt bröd till frukost. Sen bär det av ut på böljan den blå.

Vi tog tåget

Fredagen den 21 januari 2011

Ja som vi skrev sist, så seglade vi över till Gran Canaria i tisdags. Överfarten till Mogan, där vi ligger nu, gick bra med delvis fina vindar och inga vindar alls. Så Hjalmar fick jobba en hel del på slutet av resan. Men vad tungt Lady Glion gick, vi räknade ut att med samma varvtal på motorn som vi brukar ha, så gick hon en hel knop långsammare. Det måste ha växt på bra med sjötulpaner och annat skit på skrovet under vattenlinjen. Men trots detta så kom vi fram till Mogan på sen eftermiddag, och fick en fin plats i den småmysiga lilla turiststaden.

På morgonen dagen därpå så väcker kapten kaptenskan med inköpt färskt bröd som serveras till frukost. Under intagandet av frukosten så säger kapten till kaptenskan”.  Jag tror att jag skall undersöka om vi kan få Lady Glion upplyft på land, någon dag, så att vi kan få henne ren från beväxtlighet och måla på ny bottenfärg, medans vi ligger här i Mogan”. Medans kaptenskan fortsätter och äter frukost så går kapten i väg och undersöker saken.  Efter några minuter så kommer kapten tillbaka och säger ”Gör dig klar nu, för vi får komma upp på land nu på en gång”. Ja men jag har ju inte vaknat än säger kaptenskan. Under tiden som kaptenskan försöker och vaka och få på sig lite kläder så gör Björnen klart allt som måste göras innan vi blir upplyfta på land. Ja han till och med diskar av efter frukost. Nu går allt i snabbt Björn tempo och efter en ca: 10 minuter är vi med Lady Glion vid traverslyften, som ligger nästan mitt i turist stråket.  Under tiden som båten lyftes upp ur vattnet så står det inte på för än det samlas fullt med sysslolösa svenska turister, och vi står för dagens underhållning. Medans vi ligger på land, och gör ren och målar Lady Glion, så kommer det hela tiden svenska turister, och vill prata och ställer mer eller mindre dumma frågor. Frågor som ställs är bland annat . "Hur har ni kommit hit med båten"? Och "Är ni från Insjön, där kan man väl inte segla med en sådan här båt"? Till slut så tröttnar Alice på alla dumma frågor, och när vi får frågan igen för tionde gången hur vi kommit hit med båten, så svara Alice. Vi tog tåget och utnyttjade Green Cargo.

Allt går väl med rengöring, målning och polering av båt, och efter ett dygn är vi åter i havet med Lady Glion.

I dag var det lätt att väcka Alice och få upp henne ur sängen. Det visade sig att på kajen där vi ligger så håller de på att rigga upp marknadsstånd till Fredags-marknaden. Ja kapten tyckte det såg ganska mörkt ut på kajen. Ja det är stånd hela vägen, så långt man kan se och med försäljare mestadels från Afrika.

 

Vi är kvar i Mogan

Söndagen den 23 januari 2011

Ja vi ligger kvar i Mogan. Vi trivs bra här och då speciellt kaptenskan. Tänk vilken lycka för henne när hon fick gå för sig själv på marknaden i fredags, utan en gnällig Björn. Men som väl var för Björnen så kom hon åter till Lady Glion lagom till lunchmackan, och inte hade hon handlat så mycket heller. Det blev bara några småprylar, och någon duk. En annan lycka för kaptenskan är att kapten har köpt svenska skvaller tidningar åt henne till frukost två dagar i rad nu. I morgon lämnar vi denna hamn och styr åter mot Teneriffa. Det skall vist bli kraftiga västvindar och risk för åskväder på tisdag, och onsdag, så vi får passa på att segla mot väster innan detta väder kommer.

Här bland blommor och smågator vill Alice gå och småmysa

Las Galletes

Tisdagen den 25 januari 2011

Ja då har vi åter kommit till Teneriffa. Nu ligger vi vid ett ställe som heter Las Galletes. Även denna plats ligger på södra Teneriffa. Överfarten från Gran Canaria igår gick fint. Men det var svaga vindar så det blev en hel del motorgång. För kaptenskan blev det mycket bokläsande, medan kapten satt i sittbrunnen och lyssnade på musik. När kaptenskan tyckte att musikvolymen var för hög, så kom det fyra Delfiner, som också ville vara med och lyssna på musiken, och så länge de var kvar och simmade och lekte med båten så blev det ingen volymminskning på radion.

Alldeles riktigt som vädergubbarna hade spått, så kom det in ett regnväder i natt, och har faktiskt fortsatt i dag på förmiddagen . Kaptenskan tycker det är mysigt. För då kan hon ligga kvar i sängen och lyssna på hur det regnar, utan att behöva ha ett dåligt samvete. Kapten han är lite mera otålig och springer runt på båten och blir mer eller mindre rastlöst, när det regnar.

Avrustning igen

Fredagen den 28 januari 2011

Sist skrev vi att kaptenskan tyckte det var småmysigt när det regnade på båten. Men även hon fick nog till sist. Det stilla regnet övergick till piskande regn och storm. Ja det blåste så kraftigt att vågorna slog över den 7 meter höga hamnpiren

Men nu är vi åter i San Miguel på södra Teneriffa. Här skall vi som tidigare lämna Lady Glion för att resa hem till Insjön på söndag. Anledningen att vi reser hem nu, är att Alice skall inställa sig på Falu lasarett på tisdag, för en förundersökning till den höftleds operation som hon skall göra någon gång under första veckorna i februari.

När Alice kan lägga undan kryckorna som hon får efter operationen reser vi ner hit igen för fortsätta njuta av sol och värme. Vi får väl se när det blir.

Så nu är det åter igen avrustning för att göra klar Lady Glion så att vi kan lämna henne i tryckt förvar medan vi är hemma i Sverige.

PS. Vi kanske hinner besöka Särna medan vi är hemma.

AnneSofie 13.02.2011 14:20

Hej på er båda!Underbart att resa dina skildringar,nu när man sitter här i vinterkylan.fortsätt och skriv.Lycka till med operationen!

Felicia 30.01.2011 12:17

heej morfar och Alice jag har kommit på en grej jag önskar mig av er!!! Jag önskar mig en resa till Lady Glion <3

tore 26.01.2011 09:10

Hej spring runt du Björn här hemma är det bara -20 o sol så vi springer inte utan är inne, ta vara på värmen o sol och ta med er hem för det behövs hemme hörs

kenneth o gerd 17.01.2011 13:36

Hel Björn o Alice
Skönt att ni är tillbaks i god form vi hörs mer sedan

Stina 14.01.2011 15:41

Hej.
Njut av dagarna, varandra och värmen. Sen tar ni med er värmen hem till Sverige. Här i Västerås jobbar, äter, tränar och sover vi =)
Kram Stina & Kent

Mats 14.01.2011 13:48

Jag tycker ni är lite väl känsliga jag tycker det är härligt med en riktig vinter och skoteråkning. Vad kan vara bättre än 1 m snö på fjället. Ha det bra! 8

| Svar

Senaste kommentarer

26.05 | 13:46

HELLO TILL DIN ATTENTION

Du som vill låna pengar, vet inte hur jag ska uttrycka min glädje för att jag själv är redo, jag kom över en fransk affärsman. Han gav ett lån på 550.000. Så jag bestämde mig för att dela tillfället med dig som inte gynnar banker

26.05 | 13:39

HELLO TILL DIN ATTENTION

Du som vill låna pengar, vet inte hur jag ska uttrycka min glädje för att jag själv är redo, jag kom över en fransk affärsman. Han gav ett lån på 550.000. Så jag bestämde mig för att dela tillfället med dig som inte gynnar banker

26.05 | 13:19

HELLO TILL DIN ATTENTION

Du som vill låna pengar, vet inte hur jag ska uttrycka min glädje för att jag själv är redo, jag kom över en fransk affärsman. Han gav ett lån på 550.000. Så jag bestämde mig för att dela tillfället med dig som inte gynnar banker

15.02 | 11:53

Hei Pia ich PeGe
Venligst skriv til Grace lhh@danpilot.dk